Mijn visie: lopen is voor de mens het beste medicijn 


Mijn missie: mensen in beweging krijgen, in letterlijke en figuurlijke zin

 

"Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg"

(Albert Einstein)

 

Wat houdt wandelcoaching precies in?

Coaching wordt vaker omschreven als: “een eindje meelopen” of “mee op weg gaan”…

Natuur en groen is goed voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid. Natuur zorgt dat onze stemming en concentratie verbeteren, en dat stress – bijvoorbeeld gemeten aan de bloeddruk of stresshormonen – afneemt.

Wandelen, fysiek bezig zijn, activeert ook mentale activiteit. Dat is dan ook meteen het eerste voordeel van wandelend coachen: je activeert de geest. Daarnaast is wandelend coachen vaak minder confronterend, omdat je elkaar niet steeds aan hoeft te kijken. Wandelend naast elkaar mogen er stiltes vallen, mag je rustig rondkijken en kun je dus elkaars blik ontwijken.

'Zijn' en wandelen in de natuur helpen ons ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.

Als je een vraag hebt of iets in je leven wil veranderen, je in beweging wil komen of een ander gedrag wil gaan vertonen, kan ik je ondersteunen met het onderzoeken hoe je meer bewust kan worden en zelf tot actie over kan gaan (gedragsverandering).
Je vraag kan gaan over leefstijl, gewicht, stress, werk, relatie, alles waar je mee worstelt.

Als wandelcoach creëer ik een veilige ruimte waarin ik vooral luister en vragen stel, je help ont-wikkelen, ont-dekken, ont-moeten en ont-spannen! Ik ondersteun met het ontcijferen van de kern van het probleem waar je mee worstelt. In kleine stapjes, in een rustig tempo, richten op een duurzame oplossing.

 

Wil je ook op weg naar (meer) innerlijke vrijheid?

Een coachingstraject bestaat uit 5-7 wandelingen van 1,5 uur per sessie verspreid over een aantal weken. 
Tarief voor 5 wandelingen is 375 euro.