Ik ben zelf opgegroeid met een moeder met MS. En zo jong als ik was dacht ik dat het goed zou zijn voor haar om juist in beweging te zijn, maar ik zag en voelde haar angst om te gaan bewegen. 

"Zou beweging geen terugval uitlokken, kan mijn lichaam dat wel aan? Ik ben daar waarschijnlijkk te moe voor? Ik kan dat toch niet?"

 

Maar juist voor mensen met de diagnose MS is de oefenmethode Pilates zeer geschikt om toch in beweging te blijven en de aansturing van de spieren probeert te blijven beheersen. Met balansoefeningen wordt het lichaam bewust van de samenwerking van de spieren, hierdoor kun je een eventuele disbalans in het lichaam voorkomen.

Door spasticiteit en onvoldoende beweging, worden spieren korter en komen ze strak te staan. Het gevolg is dat kleine bewegingen al spasmen kunnen uitlokken.

Rekken en bewegen is goed voor mensen met MS, vooral bij spasmes en stijfheid. Rekken helpt om te kunnen blijven bewegen en om problemen in de toekomst te voorkomen. Tevens verbetert de lichaamshouding, zowel bij het zitten als het staan.

Pilates kan je helpen om je kracht, balans en flexibiliteit op peil te houden.

 

Uiteraard zijn mensen met andere chronische aandoeningen of klachten ook van harte welkom.